mobile

Arbeidsrecht

Geplaatst door op in Arbeidsrecht

Heeft een 65+ werknemer recht op een ontslagvergoeding?

In onderstaande kwestie ontbond de kantonrechter Haarlem de arbeidsovereenkomst vanwege een verstoorde arbeidsrelatie en kende de 76-jarige werkneemster met een dienstverband van circa 10 jaar een vergoeding toe van 2 bruto maandsalarissen.

Hieruit blijkt dat ook een AOW/pensioengerechtigde werknemer weliswaar aanspraak kan doen gelden op een ontslagvergoeding, maar dat de kantonrechtersformule buiten toepassing blijft.

...
Laatst aangepast op

Geplaatst door op in Arbeidsrecht

Ontslag bij kastekort

In een zaak die onlangs voor de Hoge Raad speelde is aan de orde gekomen hoe de rechter om moet gaan met ontslag bij een kastekort van een werknemer.

In deze zaak bestond het kastekort van de werknemer uit het feit dat hij de dagopbrengsten van het filiaal waar hij werkte niet afstortte bij de bank. Dit gegeven werd door hem betwist in de rechtzaak die zijn werkgever aanspande, feit bleef echter dat de opbrengsten nooit waren aangekomen bij de bank.

...
Getagged in: ontslag werknemer
Laatst aangepast op
Hits: 22143
0

Geplaatst door op in Arbeidsrecht

Diefstal op het werk

Diefstal op het werk, smokkelen van drugs door douanebeambten, talloze voorbeelden zijn er te noemen van strafbare feiten die reden geven voor ontslag. Maar wat is het moment waarop dat nu echt kan? Wat is, in andere woorden, goed werknemerschap?

Het antwoord op deze vraag is gegeven door de kantonrechter in Haarlem. Schoonmaakbedrijf CSU heeft er volgens de rechter goed aan gedaan te wachten met ontslag tot een van haar werknemers onherroepelijk veroordeeld was voor het plegen van een met de functie samenhangend strafbaar feit.

...
Laatst aangepast op

Geplaatst door op in Arbeidsrecht

Ontslag intrekken

 

Wanneer de werknemer zijn ontslag aanvraagt moet de werkgever onderzoeken of deze aanvraag overeenkomt met de wil van de werknemer. Als uit het onderzoek blijkt dat de wil van de werknemer overeenstemt met de ontslagaanvraag kan de werknemer zijn ontslag niet meer intrekken. Zie hieronder de uitspraak van de kantonrechter te Zwolle.

...
Laatst aangepast op

Geplaatst door op in Arbeidsrecht

Ontslag in verband met sex op het werk


Tijdens de vrijdagmiddagborrel op het werk ben ik betrapt in een compromiterende positie met mijn vrouwelijke collega in het archief. We hadden bij wijze van spreken 'de broek nog op de enkels''.  Werkgever wil ons nu beiden ontslaan. Ik ben van mening dat dit niet zou mogen. Werkgever heeft toch zelf een verantwoordelijkheid? Zij schenken volop alcohol, waardoor de hormonen hard gaan stromen. Bovendien wie heeft er last van? Zowel ik en mijn collega zijn niet getrouwd.

Als er dan toch ontslagen moet worden, kan werkgever toch voor 1 van beiden kiezen ipv van beiden. Als 1 weg is, gebeurt het niet meer. Immers: Het takes two to tango? Graag uw mening over deze delicate kwestie.

Antwoord van Ontslagspecialist:
Mijns inziens hebben beide werknemers gehandeld in strijd met de wettelijke verplichting zich als 'goed werknemer' te gedragen. Dat kan uiteraard een ontslaggrond opleveren. Het vertrouwen in u beiden is immers weg. Uw werkgever zal de kwestie moeten voorleggen aan de kantonrechter of het UWV.

Ik ga ervan uit dat u beiden niet kan bogen op een langdurig dienstverband. Mijn inschatting is dat uw werkgever goede kans maakt dat het ontslag(en) zal worden gehonoreerd.
Uiteraard mag uw werkgever niet discrimineren in de sanctie.dat leidt ertoe dat beide werknemers dienen te worden ontslagen.

Reactie vraagsteller:
Dank voor uw vlotte deskundige antwoord. Ik begrijp eruit dat ik mijn 'genot' voortaan elders moet zoeken. Het zij zo.

Antwoord Beheerder:
Ik voel met u mee!
Beantwoord door:
edwin van jaarsveld

Laatst aangepast op
Hits: 4869
0

ontslag-mail-bottom

 

Wordt u ontslagen? Bel: 0900 - 123 73 24 ( kantooruren) of mail naar onze ontslagspecialisten
via info@ontslagspecialist.nl voor een kosteloos eerste advies!

Top